Met de auto vanaf de A4 (ten oosten van Leiden) Neem: Afrit 7, Zoeterwoude-dorp, Leiden, Voorschoten (Vlietland), N-206. Bij de dwarsweg gekomen gaat u linksaf, richting: Leiden, Voorschoten, N-206. Volg richting: Leiden-zuid, Katwijk, Voorschoten, N-206. De weg maakt in Leiden een grote bocht naar links. Sla rechtsaf richting: Leiden-zuid, Katwijk. Dit is de Churchilllaan. Vóór de brug over de Rijn gaat u rechtsaf, richting: Centrum. Dit is de Haagweg die later overgaat in Noordeinde. Ga rechtdoor, over de spoorlijn, verderop wordt het Noordeinde een smalle straat. Aan het einde van deze smalle straat meteen rechtsaf het Rapenburg op, nog voor het water. (Pas op: u rijdt het Rapenburg gauw voorbij; rechtdoor de Breestraat in mag niet wegens een inrijverbod.) U bevindt zich nu op de oneven-zijde van het Rapenburg. Hotel De Doelen bevindt zich aan de overzijde op Rapenburg 2.

Met de auto vanaf de A44 (ten westen van Leiden) Neem Afrit 8: Leiden, Utrecht, Valkenburg, Katwijk. Ga linksaf, richting: Leiden. Ga al snel rechtsaf, richting: Voorschoten, Utrecht, N 206. Ga direct linksaf, richting: Voorschoten, Utrecht, N 206. Volg deze weg enige tijd, onder het spoorviaduct door tot de brug over de Oude Rijn. Ga direct na de brug over de Oude Rijn linksaf, richting: Centrum. U rijdt nu op de Haagweg die later overgaat in Noordeinde. Ga rechtdoor, over de spoorlijn, verderop wordt het Noordeinde een smalle straat. Aan het einde van deze smalle straat meteen rechtsaf het Rapenburg op, nog voor het water. (Pas op: u rijdt het Rapenburg gauw voorbij; rechtdoor de Breestraat in mag niet wegens een inrijverbod.) U bevindt zich nu op de oneven-zijde van het Rapenburg. Hotel De Doelen bevindt zich aan de overzijde, op Rapenburg 2.

Te voet vanaf het Centraal Station
Verlaat het Station aan de voorkant (centrum). Dit is de Stationsweg die overgaat in de Steenstraat. Aan het einde van de Steenstraat gaat u links de brug over. Na de brug gaat u rechts. Loop rechtdoor. Dit is de Prinsessekade die overgaat in het Kort Rapenburg. Steek aan het einde de grote kruising over. Dit is het Rapenburg, met aan uw linkerhand “Hotel De Doelen”.